Inge-Lis Gaardsted

Inge-Lis Gaardsted

Billedkunst, grafik og papirskulptur

Omkring mine malerier:

Vi kender alle valmuerne på marken. De står der og lyser så stærkt, at man bliver i godt humør af det. Kommer man helt tæt på, opdager man, hvor skrøbelige de er med en spinkel stilk og tynde skrøbelige blade, der ser ud, som om de kunne knække ved det mindste vindpust.

Det er dette motiv, Inge-Lis Gaardsted koncentrerer sig om i sine valmuemalerier. Blomsternes skrøbelighed og deres farvestyrke. Dertil kommer en yderligere association: livscyklussen. For hende symboliserer valmuen de tre livsstadier: ungdommen fuld af nysgerrighed og gåpåmod, voksenlivet med familieansvaret, arbejdsbyrderne og kærligheden og alderdommen med dens melankoli i visheden om, at livet snart er forbi.

Omkring mine papirskulpturer:

Da verdenen blev lagt ned af Coronaen var der masser af tid for at afprøve nye materialer, det er blevet til en serie af fugle og buster lavet af papir og melklister. Simple materialer, men med en fantastisk udtryk. Det er en langsommelig proces, som man kommer til at holde af. Busterne og fuglene får samtalen i gang, og historier kan fortælles.

 

Naurstræde 10

7100 Vejle

Mobil 40382036

Instagram : ingelisgaardsted